Werkplaats Bike4travel

De werkplaats van Bike4travel is vier dagen in de week geopend (dinsdag t/m vrijdag). Voor onderhoudsbeurten raden wij aan ruim van te voren een afspraak te maken. Zeker in de zomerperiode kunnen de wachttijden namelijk oplopen tot 4 en soms wel 8 weken.
Je kunt je fiets op de dag zelf brengen of uiterlijk het weekend ervoor, dit wegens de beperkte ruimte die we hebben.

Voorjaarsdrukte

We merken dat veel mensen hun fiets in het voorjaar een onderhoudsbeurt willen laten geven, daardoor is het in deze periode erg druk in de werkplaats.

Bel ruim van te voren om een afspraak bij ons in te plannen (in het voorjaar kan de wachttijd zelfs oplopen tot 8 weken). Laat ons weten welke fiets het betreft (welk merk), hoeveel kilometers de fiets al gereden heeft (of wanneer deze bij ons is aangeschaft) en wat er precies moet gebeuren. Fietsen die wij al jaren kennen of onlangs bij ons zijn aangeschaft, hebben in deze drukke periode voorrang. Geef daarom ook alsjeblieft door als je de fiets voor de eerste keer bij ons brengt, dan hebben we daar meestal iets meer tijd voor nodig en kunnen andere onderdelen dan die wij standaard op voorraad hebben, nodig zijn. Lees ook even de punten onder 'Belangrijk om te weten' onderaan deze pagina.

In het hoogseizoen (april tot en met augustus) nemen wij wegens grote drukte geen fietsen in onderhoud die niet bij ons zijn aangeschaft.

Plan grote projecten, zoals ombouw naar Rohloff en inbouw van Pendix systemen, in de rustige periode. Ook doen wij in deze periode geen onderhoud aan fietsen die hier niet zijn aangeschaft.

Klaar terwijl je wacht

Heb je een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt? Dan kun je hier in principe op wachten. We hebben een leestafel en genoeg fiets magazines om je te inspireren en natuurlijk geniet je van een bak verse koffie of thee.
Een kleine beurt duurt ongeveer 1 uur, een grote beurt 1,5 uur (afhankelijk van de leeftijd en staat van de fiets).

  Openingstijden werkplaats Werkplaats telefonisch bereikbaar
Maandag Gesloten Gesloten
Dinsdag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Woensdag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Donderdag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Vrijdag 09.00 - 17.30 09.00 - 17.30
Zaterdag Gesloten 10.00 - 17.00
Zondag Gesloten Gesloten

Tarieven onderhoudsbeurten

Voor onderhoudsbeurten hebben wij onderstaande tarieven, daarnaast hebben wij een uurtarief voor losse reparaties. Wanneer we tijdens de reparatie iets tegenkomen, wat vooraf niet duidelijk was, nemen wij uiteraard altijd eerst telefonisch contact met je op.

Voorkom extra kosten en lever je fiets schoon in, verwijder tassen en/of kinderzitjes

 

Servicebeurt Rohloff
€ 95*

Servicebeurt Pinion
€ 120*

Servicebeurt Derailleur
€ 95*
Algehele inspectie fiets
Spaakspanning controleren
Wielen richten
Remmen controleren/afstellen
Balhoofd controleren/afstellen
Kabels, ketting, cassette controleren - -
Naven controleren
Trapas controleren -
Kwartslag draaien crankstel -
Ketting/riem controleren en spannen -
Olie verversen -
Banden controleren
Eccenter demonteren/vetten/monteren
- -
Voor- en achterbladen controleren
Pedalen controleren/ smeren
Ketting/riem controleren
Verlichting controleren
Remblokjes controleren
Derailleur afstellen
- -
Boutjes, moertjes nalopen

* Prijzen zijn exclusief materiaal

 

Tarieven losse werkzaamheden

Voor losse werkzaamheden rekenen wij een uurtarief. Daarnaast bieden wij nog een Rohloff Service Olie wissel aan voor €30,-

 

Belangrijk om te weten

We zetten de belangrijkste punten nog even voor je op een rij:

Moet ik een afspraak maken?
Ja, wij werken alleen op afspraak. Wij raden aan altijd tijdig een afspraak te maken, om zo teleurstellingen te voorkomen. Voor kleine reparaties aan fietsen die bij ons gekocht zijn, kun je ons het best even bellen, dat kan vaak tussendoor. Echter kunnen wij niet garanderen of we je direct kunnen helpen.

Hoe maak ik een afspraak?
Neem bij voorkeur telefonisch contact met ons op; met de agenda's naast elkaar is het makkelijker plannen. De werkplaats is telefonisch te bereiken via 010 46 26 909.

Kan ik een afspraak maken voor zaterdag?
De werkplaats is gesloten op zaterdag. Je kunt eventueel wel je fiets de zaterdag voor de reparatie bij ons afleveren. De exacte openingstijden van de werkplaats staan bovenaan deze pagina.

Kan ik ook een fiets brengen die niet bij Bike4travel is gekocht?
In de meeste gevallen is dat geen probleem, maar er zijn een aantal uitzonderingen:
- Wij nemen geen stadsfietsen aan voor reparaties en onderhoud.
- Wij nemen geen E-bikes aan van merken waarvan wij geen officiële dealer zijn.
In beide gevallen geldt dat voor deze fietsen vaak specifieke onderdelen gebruikt worden, die wij niet kennen, het gereedschap niet voor hebben en waar wij zelf de onderdelen niet van verkopen.
Voor (oude) fietsen die niet eerder bij ons in onderhoud zijn geweest, gelden afwijkende tarieven. Dit omdat deze nog wel eens voor verrassingen zorgen. Hiervoor rekenen wij vaak een uurtarief. Dit gaat altijd in overleg.

- in de periode van april tot en met augustus nemen wij geen fietsen in onderhoud die niet bij ons zijn gekocht.