010 46 26 909
info@bike4travel.nl
Vakantiefietsen

Santos // Avaghon // Idworx // VSF

 

Vakantiefietsen bij Bike4travel

Vrijheid en leven in het hier en nu, met de zon in je gezicht en de wind door je haren. Puur genieten; dat betekent ‘fietsvakanties’ voor iedereen die bij Bike4travel werkt.

Al in 1999 fietsten Marco en Chantal door Australië, op een omgebouwde goedkope mountainbike met Hema fietstassen. Wat nou lichtgewicht spulletjes? Om een ei te bakken, ging er gewoon een koekenpan van pa en ma mee in de tas!

Na deze fantastische ervaring, was de verslaving toegeslagen en vele lange en korte fietsvakanties volgden, over de hele wereld. Het was na weer een groot fietsavontuur dan ook niet meer dan logisch dat ze in 2003 hun passie omzetten in hun werk: een fietsenwinkel speciaal gericht op vakantiefietsers en wereldfietsers.

Het bedrijf groeide al snel uit van winkel in de schuur aan huis tot een van de bekendste fietsenwinkels voor vakantiefietsers in Nederland en daarbuiten. Bike4travel werd in 2004 één van de eerste Santos dealers. Gevolgd door VSF vakantiefietsen en niet veel later  Idworx en Avaghon.

Vier merken, allemaal zelf getest op fietsvakanties en wereldreizen; wat eens straf! 😉 .
Bike4travel bedient hiermee een breed publiek; van instapfiets tot high end. Je kunt met elk van deze fietsen de wereld rond!


kenmerken goede vakantiefiets

Een vakantiefiets is een ander type fiets dan een mountainbike of een stadsfiets. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop.
Omdat je fiets niet alleen jou, maar ook je bagage moet dragen, moet je vakantiefiets niet alleen sterk zijn, maar ook stijf. Zo voorkom je dat je zwabberend als een op hol geslagen caravan de berg af suist en misschien wel ongelukken maakt.
Daarnaast dragen goede (handgespaakte) wielen met de juiste spaken bij aan een sterke fiets. En zorgen goede remmen voor meer betrouwbaarheid.

De belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Sterk en stijf frame

  • Sterke (handgespaakte) wielen

  • Betrouwbare remmen

  • Juiste aandrijving voor jouw doel (denk aan bergen)

  • Fietst en zit comfortabel

  • Zit als gegoten (past bij je zithouding)


De Fietsmerken

Avaghon vakantiefietsen bij Bike4travel
Idworx vakantiefietsen bij Bike4travel
Santos vakantiefietsen bij Bike4travel
VSF vakantiefietsen bij Bike4travel

Custombuilt of fabrieksfiets?

Met custombuilt bedoelen we dat je de fiets zo samen kunt stellen zoals je wilt; aandrijving, remmen, zadel, stuur, onderdelen en natuurlijk de kleur. Binnen de mogelijkheden van het type fiets.

Met fabrieksfiets bedoelen we dat de fabrikant al keuzes heeft gemaakt voor afmontage en dat je daar dus weinig aan kunt veranderen. Natuurlijk kunnen zadel, stuur en pedalen vervangen, maar aandrijving en remmen bijvoorbeeld zijn niet aan te passen. Bij de goedkopere fabrieksfietsen geldt vaak ook dat de wielen niet handgespaakt zijn, er geen dubbel butted spaken zijn gebruikt en naven en velgen van mindere kwaliteit zijn.

In de regel is een custombuilt fiets duurder dan een fabrieksfiets. Logisch ook eigenlijk, want die fiets wordt speciaal voor jou opgebouwd.

Santos en Avaghon hebben het meest uitgebreide custombuilt programma. Idworx biedt een beperkt custombuilt programma, maar maakt gebruikt van de beste onderdelen en heeft goede, handgespaakte wielen. VSF heeft geen custombuilt programma, maar vele modellen om uit te kiezen.

Santos kleuren

Santos kleuren


Proefrit(ten)

Al is een fiets nog zo mooi en passen alle specificaties en onderdelen helemaal bij je wensen… hoe ‘ie fietst is het aller belangrijkst!

We weten van de fietsen die we in de showroom hebben, dat ze geschikt zijn voor fietsvakanties en wereldreizen. Maar of jij ‘m ook lekker vindt fietsen, dat mag je zelf ervaren.

Kom langs in de winkel voor meer informatie en een proefrit , of twee.., of drie…

Binnen lopen zonder afspraak kan altijd!
Wil je zeker weten dat een Specialist je helpt?

Bel 010 46 26 909 en maak een afspraak of plan direct je afspraak online!

Elmar op de Carretera Austral

De juiste zithouding

Ons doel is om jou een onbezorgde fietsvakantie te bezorgen. De juiste (jouw ideale) zithouding speelt daarin een hele grote rol. Het is allemaal iets ingewikkelder dan de binnenbeenlengte opmeten en aan de hand daarvan een framemaat kiezen. Zo werkt het tenminste niet bij ons!

Wanneer je een fiets bij ons koopt, doen we altijd een bikefit met onze pasfiets. Samen kijken we naar jouw ideale zithouding, waar comfort en efficiëntie voorop staan. Slapende handen, zadelpijn en knieklachten kunnen we zo voor zijn. Zo kun je optimaal genieten van je fietsvakantie.

Onze vakantiefiets specialisten Marco, Elmar en Ellen zijn bikefit gecertificeerd en ervaren in het opmeten, afstellen en bepalen van de juiste zithouding.

Santos Store Bike4travel in Rotterdam

Marco de Wit

Elmar van Drunen

Ellen van Drunen

Wat onze klanten zeggen

“De relaxte manier waarop ik geholpen ben, de kennis van fietsen en specifiek vakantiefietsen en het luisteren naar wensen die ik had vond ik geweldig.”

– Giel

“De persoonlijke aandacht en de tijd die jullie voor mij namen. Het was geen commercieel gesprek voor de verkoop van een fiets maar een adviesgesprek om toe de aanschaf van een goede en passende fiets te komen.”

– Bram

“Deskundig, vriendelijk, veel ervaring zijn allemaal grote pluspunten. “

– Olav

“Goede en duidelijke info, geduldig, vriendelijk en de meting, zodat je echt een fiets op maat heb zijn mijn pluspunten.”

– Ineke

“Bij Bike4travel probeerden ze me niet een fiets te verkopen maar zorgvuldig en zeer deskundig advies te geven. Heel vertrouwenwekkend.”

– Addie

Bike4travel is officieel dealer van:

Avaghon vakantiefietsen
Idworx vakantiefietsen bij Bike4travel
Santos vakantiefietsen bij Bike4travel
VSF vakantiefietsen bij Bike4travel

Over ons

Bike4travel is de fietsspecialist voor vakantiefietsers, wereldfietsers en forenzen. Opgericht door wereldfietsers voor wereldfietsers! Bezoek onze winkel aan de Satijnbloem 41 in Rotterdam voor een goed en eerlijk advies.

Volg ons

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag—donderdag: 9.00–17.30
Vrijdag: 9:00–19.00
Zaterdag: 10.00–17.00
Zondag: gesloten

 

Nieuwsbrief

Copyright © 2003 -  Bike4travel Rotterdam