010 46 26 909
info@bike4travel.nl

 

Santos
vakantiefietsen

Bij Bike4travel in Rotterdam

 

 

Santos Store sinds 2004

Toen Marco en Chantal van 2001 tot 2003 van Alaska naar Argentinië fietsten, besloten ze om na hun avontuur een fietsenwinkel te starten gericht op vakantie- en wereldfietsers.

Met hun tuinhuis als opslag en de schuur om in te klussen begon Marco in juli 2003 met Bike4travel. Een jaar later werd Bike4travel een van de eerste Santos dealers in Nederland! Inmiddels zijn we al jarenlang dé Santos Store van niet alleen Rotterdam, maar ook ver daarbuiten.

Assortiment Santos fietsen bij Bike4travel

Wij hebben alle Santos modellen in de showroom staan die specifiek geschikt zijn voor de vakantiefietser, wereldfietser en forens. Of uiteraard een combinatie daarvan! Ze staan klaar voor een proefrit.

Zelf hebben we veel fietsvakantie ervaring met Santos fietsen; Marco en Chantal maakten jarenlang fietsvakanties met hun Santos fiets en Marco vind je regelmatig terug op het podium van een mountainbikewedstrijd met zijn Santos 4.29. En Elmar en Ellen maakten hun wereldreis op een Santos. Dus wij kunnen je uit eigen ervaring uitstekend adviseren.

Je bent van harte welkom voor meer informatie en een proefrit op een (of meerdere) van onze Santos trekkingfietsen.

Santos Store Bike4travel in Rotterdam

Santos adviseurs

Santos adviseur Marco de Wit

Marco de Wit

Marco is de oprichter van Bike4travel. Hij is bikefit gecertificeerd, een zeer ervaren wereldfietser en kan uitstekend luisteren naar je specifieke wensen. Met zijn achtergrond als ingenieur weet hij alles van de techniek achter de fietsen. Met zijn Santos 4.29 is hij regelmatig op het podium van MTB-wedstrijden terug te vinden.
Samen met Ellen schreef hij het boek ‘Handboek fietsvakantie’.

Aanwezig: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Santos adviseur Elmar van Drunen

Elmar van Drunen

Elmar heeft de leiding over de werkplaats en vind je regelmatig in de winkel als Santos specialist. Hij is bikefit gecertificeerd en ook een zeer ervaren wereldfietser. Met zijn schat aan ervaring en technische kennis kan hij je uitstekend adviseren bij de aankoop van je nieuwe Santos fiets.

Aanwezig: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
Santos adviseur Ellen van Drunen

Ellen van Drunen

Ellen is opgeleid door Marco en is eerste aanspreekpunt in de winkel. Ze is bikefit gecertificeerd, fietste op een Santos Travel Lite de wereld rond en is test-redacteur geweest bij diverse fietsmedia. Ze kent de Santos fietsen en onderdelen zeer goed en inspireert je graag om van het fietsleven te genieten. Met input van Marco schreef ze ons ‘Handboek Fietsvakantie’.

Aanwezig: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Over Santos Bikes

In maart 1998 start Robbert Rutgrink in Lisse het bedrijf ‘Santos bikes’. Na jaren een fietsenwinkel gerund te hebben, bedenkt Robbert dat fietsen vaak aangepast moeten worden naar de wensen van de klant. Dus, waarom niet meteen een custombuilt fiets leveren?

Wat begon in het schuurtje van zijn pa, is nu uitgegroeid tot een vooraanstaand fietsmerk in de vakantiefiets-wereld. Met een uitgebreid assortiment trekkingfietsen, maar nog steeds met dezelfde basis: custombuilt.

Custombuilt

Met custombuilt bedoelen we dat je de fiets bij Santos zo samen kunt stellen zoals je wilt; aandrijving, remmen, zadel, stuur, onderdelen en natuurlijk de kleur. Binnen de mogelijkheden van het type fiets.

Mocht je toch nog wat willen aanpassen, dan hebben we in de winkel nog legio mogelijkheden om de fiets helemaal naar je wensen samen te stellen.

Santos Store Bike4travel in Rotterdam

Santos kleuren

We kunnen je van alles vertellen over aandrijving, remmen en onderdelen, maar de moeilijkste keuze moet je echt zelf maken: de kleur!

De Santos framekleuren komen in 58 lakvarianten en geanodiseerd zwart. Dat wil zeggen: 29 kleuren in zowel mat en glans.

Daarnaast zijn er 14 letterkleuren en 3 unieke designs.

Wees gerust! We hebben alle Santos kleuren op echte framebuizen in de winkel, zo maken we het toch nog ietsje makkelijker (of moeilijker? 😉 ).

Elmar op zijn Santos Travel Lite in Peru

De juiste zithouding

Ons doel is om jou een onbezorgde fietsvakantie te bezorgen. De juiste (jouw ideale) zithouding speelt daarin een hele grote rol. Het is allemaal iets ingewikkelder dan de binnenbeenlengte opmeten en aan de hand daarvan een framemaat kiezen. Zo werkt het tenminste niet bij ons!

Wanneer je een fiets bij ons koopt, doen we altijd een bikefit met onze pasfiets. Samen kijken we naar jouw ideale zithouding, waar comfort en efficiëntie voorop staan. Slapende handen, zadelpijn en knieklachten kunnen we zo voor zijn. Zo kun je optimaal genieten van je fietsvakantie.

Onze Santos specialisten Marco, Elmar en Ellen zijn bikefit gecertificeerd en ervaren in het opmeten, afstellen en bepalen van de juiste zithouding.

Santos Store Bike4travel in Rotterdam

Marco de Wit

Elmar van Drunen

Ellen van Drunen

fiets samenstellen

Dat Santos fietsen custombuilt zijn, maakt het soms moeilijk om de (voor jou) juiste keuze te maken. Geen probleem, want over alles hebben wij een mening. 😉

We roepen natuurlijk niet zo maar wat! Iedereen die bij ons werkt, heeft fietsvakantie-ervaring. En samen met de schat aan ervaring van onze klanten, helpen we je om de juiste keuzes te maken. Met altijd in ons achterhoofd: de juist keuze voor jou en jouw doel.

Meer weten? Je bent van harte welkom voor informatie.

Binnen lopen zonder afspraak kan altijd!
Wil je zeker weten dat een Santos Specialist je helpt?

Bel 010 46 26 909 en maak een afspraak of plan direct je afspraak online!

Bike4travel is officieel dealer van:

Avaghon vakantiefietsen
Idworx vakantiefietsen bij Bike4travel
Santos vakantiefietsen bij Bike4travel
VSF vakantiefietsen bij Bike4travel

Over ons

Bike4travel is de fietsspecialist voor vakantiefietsers, wereldfietsers en forenzen. Opgericht door wereldfietsers voor wereldfietsers! Bezoek onze winkel aan de Satijnbloem 41 in Rotterdam voor een goed en eerlijk advies.

Volg ons

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag—donderdag: 9.00–17.30
Vrijdag: 9:00–19.00
Zaterdag: 10.00–17.00
Zondag: gesloten

 

Nieuwsbrief

Copyright © 2003 -  Bike4travel Rotterdam